Januar, februar, mars

2009

Lørdag 28. mars  -   kl. 16:12 020

Jeg er sliiiiiten...

...og jeg er trøtt

Denne uka har det vært veldig mye som har skjedd på én gang. Alt sammen har vært bare morsomt, men det har blitt veldig lite søvn, og mange timer foran PC'en. Og det har jo skjedd en del utenfor kontoret mitt også.

I går feiret Eirik 13-årsdagen sin (som var på onsdag) med pizza, film og sleep-over for noen kamerater. Det funket kjempefint. Klokka 19 sto de på døra, med soveposer og tannbørster, og klokka 20 var pizza og kake klare. Etterpå så de film på 24-tommern mens jeg for én gangs skyld så på TV. Michael sovnet før filmen var ferdig, stakkar. Klokka midnatt var vi ute og lekte mørkegjemsel (jeg er håpløs, men de var snille og jeg måtte bare stå én gang). De dro igjen kl. 12 i dag, og da gikk det opp for meg at det faktisk ikke er så stor forskjell på å ha to unger i huset og å ha fem unger i huset. I hvertfall ikke når alle er gutter og veldig enige om det meste.

Jeg la meg rundt kl. 7 tror jeg, og sto opp kl. 11. Lang dag, lang natt, og selv etter flere bøtter med kaffe er jeg ikke ordentlig våken ennå. Men det går seg vel til. I morra skal jeg sove lenge! Og så skal vi ha besteforeldrene over for å spise opp restene av kaka.

 

Onsdag 25. mars   -   kl. 00:13 019

Tenåring i huset!!!

<bilde kommer>

Gratulerer med 13-årsdagen, Eirik!

 

Tirsdag 3. mars  -   kl. 04:18 018

Alzheimer light!

Jeg fant, jeg fant...

...en gammel blogg jeg hadde glemt at jeg hadde... Faron's Lair ... Og jeg fant den bare fordi jeg måtte logge inn for å kommentere hos Mrte. Lol. Jeg må bare innrømme at jeg ikke tror jeg kommer til å bruke den mye. Om ikke jeg bare limer inn innleggene herfra der etterhvert. :p

Nå er det bare fire dager igjen til vinterferien. Ungene gleder seg, for Johannes (og kanskje Joachim) og tante og onkel kommer fra Bodø og skal være på Skranstad. Antar Eirik og Michael blir over der noen dager de også, det jo ikke ofte de får treffe søskenbarnet sitt. Og vi venter på nytt fra Oslo, der gutta snart får enda et nytt søskenbarn.

Vi pusser forresten opp litt på det store badet. Ingen dyptgripende endringer altså, dette er ganske midlertidig. Vi beholder det brune badekaret og vasken en stund til... men det gjøres i hvertfall om fra "vaskerom" til bad. Det blir bra med litt mer plass tror jeg. :)

 

Torsdag 26. februar   -   kl. 21:59 017

Random overskrift...

...siden jeg ikke aner hva jeg bør tagge dette innlegget som.

Denne uka går akkurat like fort som forrige uke. Eller fortere! Jeg kunne ha sverget på at det er onsdag i dag, men det er absolutt torsdag. Eirik har fri i morra. De kaller det "arbeide hjemme-dag", og det er meningen at han skal gjøre forefallende arbeid som å lage middag, vaske klær, vaske vinduer, støvsuge osv... Jeg tror han ville hatt mer nytte av noen ekstra timer med norsk og matte, men sånt er visst ikke så viktig lenger, i hvertfall ikke om man ser på ungenes ukeplaner...

Helge er mye bedre, og han er på jobb. Han går fremdeles på penicillin, men det ser ut som han overlever. Heldigvis. :)

Tirsdag fikk jeg (enda en!!!) overraskelsespakke i posten. Hovedkontoret har nå oppgradert avdelingskontoret med en super 24" skjerm, og en tegneplate *digge* (jeg får i hvertfall til å tegne Kilroy-figurer). Jeg har nå sittet i to dager og pugget tutorials for Adobe Illustrator. Og jeg har sett film. Jeg har også bittelitt dårlig samvittighet for å ha kjeftet på det samme hovedkontoret (hele to ganger) på mandag... men det går nok over.


Et salig rot... men det funker helt fint til mitt bruk. :)

 

Søndag 22. februar   -   kl. 17:30 016

Æ kainn bake!

I dag har Michael og jeg laget...

...vannbakkels! Også kjent som fastelavensboller og kremboller.

De er akkurat så gode som de ser ut også.
Helge kommer hjem med bussen i kveld, så han rekker kanskje å smake på en før de er borte alle sammen.

 

Lørdag 21. februar   -   kl. 14:30 015

Helg!

Er det virkelig lørdag igjen allerede?!?

Hvor ble egentlig denne uka av? Det var jo nettopp mandag!

Helge har ikke nyrestein, heldigvis. Det er en betennelse, kan fikses med penicillin, og sykehuset regner med å sende ham hjem i løpet av morgendagen. Men han blir nok sykemeldt en stund.

Drittvær! Regn, glatt, og jeg hater slapseføre. Eirik og jeg haiket med pappa til butikken, så vi har fått handla inn til helga (og vel så det). I ettermiddag blir det brødbaking, og i kveld eller i morra blir det fastelavensboller (vi landet på jordbær). Jeg har tilbragt uvanlig mye tid på kjøkkenet de siste dagene, så om jeg ikke passer meg nå er det en reell fare for at jeg kan bli huslig... *grøss*

Jeg har akkurat sett ferdig sesong 2 av "24" (joda, jeg har sett den før), og starter på sesong 3 i kveld. Er jeg heldig er jeg ferdig med sesong 6 omtrent akkurat når jeg har fått tak i alle episodene av sesong 7. Utålmodig som jeg er liker jeg absolutt ikke å måtte vente på neste episode.


Fine brødene... Gode er de også. :)

 

Fredag 20. februar   -   kl. 15:15 014

Fiskekaker, fastelaven og nyrestein?

Ser ut til at...

...ungene og jeg blir alene i fastelavenshelga. Helge er på sykehuset med antatt nyrestein. Au!
Regner med å høre fra ham i løpet av kvelden.

I går laget Eirik og jeg et helt lass fiskekaker. Han kvernet og blandet - jeg stekte. De ble (selvfølgelig) kjempegode, og jeg er egentlig litt overrasket over at jeg faktisk greide å berge tre fjerdedeler av totalen og få dem i fryseren før prøvesmakerne fikk kloa i dem. Satser på å bake brød og fastelavensboller i morra, om jeg kommer meg på butikken først, og om ungene og jeg noen gang blir enige om hva som er best av bringebær og jordbær.

Nå skal jeg sette guttene i arbeid med å sage og bære ved (er jeg heldig blir de så slitne at de sovner tidlig), og i kveld blir det kos med mat og film - og kakao.


Update kl. 23:22:

For 2 timer siden satt Helge fremdeles i mottakelsen på sykehuset. De er visst 5-6 timer på etterskudd der i dag. Så alt vi vet er at han blir innlagt. Regner med å få høre fra ham utpå dagen i morra.

Nå raser det som bare det fra taket. Håper alt faller av før jeg skal sove. Det er enda noen timer til. ;)

 

Mandag 16. februar   -   kl. 23:50 013

Elsk... <3

Jeg har seriøst verdens beste arbeidsgiver!

Tusen, tusen takk! Jeg er SÅ bortskjemt!
Uten dere ville jeg fremdeles laget pulverkaffe med varmtvann fra springen.

 

Søndag 15. februar   -   kl. 19:19 012

Utrolig nok...

...har jeg vært ute og gått tur i dag. :D

Frivillig tvang, heter det vel egentlig... men morsomt likevel, og fin og passe lang tur. Vi rusla oss til Røtnes i rolig tempo, hele familien. Kafferast hos pappa og deretter hjem igjen. Og jeg fikk tatt litt bilder på turen.

 

Torsdag 5. februar   -   kl. 22:29 011

Gratulerer...

...så kjempemasse med sort belte, Tor!

Vi syns du er kjempeflink! Masse hilsener og klemmer og klapp på skuldra fra oss her nord.

 

Onsdag 4. februar   -   kl. 13:15 010

Happy-Faron!

Egentlig bare en helt vanlig onsdag...

...men i dag har jeg mye å være litt happy for. Den nye skriveren min har forlatt butikken og er ett eller annet sted mellom Oslo og Fauske, jeg har badevakt i kveld (og bassenget er oppvarmet!), og jeg fikk gode nyheter fra jobb i natt. Dessuten har jeg greid å legge inn mulighet for å linke direkte til innlegg i denne bloggen - utrolig nok uten å surre til halve siden først. Og, for et øyeblikk siden fikk jeg sms fra en venninne om at hun har fått fast ansettelse og 100% stilling i butikken hun jobber i (gratulerer kjempemasse, Merethe!). Så... happy-Faron i dag! :D

Det er forresten sol i dag også. Og fremdeles ganske grønt ute...

21:00 Hjemme fra badevakt...

 

Tirsdag 3. februar   -   kl. 13:48 009

Okay...

I dag er det den store "Ta seg selv i nakken-dagen"...

...og jeg har da fått utrettet litt. Har fått ryddet opp i omtrent halvparten av det rotet jeg har prestert å lage for meg selv. Ikke at det blir noe mindre irriterende av den grunn, men litt mindre å tenke på i hvertfall.

Nå skal jeg rydde litt i noen andres rot, og så skal jeg "gå på jobb". :)

 

Mandag 2. februar   -   kl. 23:59 008

Blargh!

Drittdag!

Nå er jeg bare så seriøst lei... og sur... og irritert... og oppgitt. *sukk*

 

Søndag 1. februar   -   kl. 05:40 007

Mine YouTubes


 

Lørdag 31. januar   -   kl. 11:55 006

Sol!

Helt herlig!

Mitt første glimt av sola i år. Jeg kjenner vinterslappheten langsomt begynner å slippe taket. Bildet er tatt gjennom kontorvinduet, med mobilen. Som dere kan se har vi fremdeles ikke noe snø... og markene begynner å bli grønne. Jepp. Vårstemning i nordland.

 

Fredag 30. januar   -   kl. 10:56 005

Kjapp levering

AC-adapteret til Eiriks PC er kommet. Det gikk fort. Under to døgn fra jeg ringte til det var på plass. Antar det er to unger som blir happy når de kommer hjem fra skolen i dag. Jeg har plugget inn og satt maskinen til lading...

 

Fredag 30. januar   -   kl. 03:10 004

All you get for doing good work...

...is more work!

I går ble plutselig arbeidsinstruksen min utvidet et par hakk. Jeg innrømmer glatt at jeg er noe skeptisk til nytteverdien av de ekstra oppgavene, men jeg håper det fungerer. Det burde vise seg i løpet av de neste 3-4 ukene i hvertfall. Litt morsomt egentlig, at sjefene nå plutselig spør etter ihvertfall deler av det jeg forgjeves har forsøkt å nå fram med de siste månedene. De vil bare ha det presentert på en annen måte. Haha.

Bihulene mine er mye bedre, og jeg kan røre på hodet igjen. Nå har jeg selvfølgelig problemer med magen i stedet, på grunn av all Ibuxen jeg har proppa i meg de siste par dagene. Er det ikke det ene så er det det andre. Ja, ja... jeg sitter heller på do noen timer med en god bok, enn å slite med kranglete bihuler.

Gubben har omsider fått tettet alle luftehullene i kjellerveggen, og det merkes på temperaturen inne. Det er ikke i nærheten så golvkaldt lenger heller. I går tasset jeg rundt i bare superundertøyet hele dagen, og det var så behagelig at jeg tror jeg gjør det samme i dag.

Jeg er forresten banna på BitMeTV (ikke noen overraskelse akkurat)... Satser på at ting funker bedre på den nye siden.

Og ja, jeg tester ut gule, animerte smileys i bloggen. Feedback mottas med takk på IRC, MSN eller Y!M...

 

Torsdag 29. januar   -   kl. 03:30 003

Midt på natta (som vanlig)...

(...og jeg er litt mer aktiv)

Jeg har oppdatert "Lister"... Forfattere og TV, og jeg har begynt på en side om Steigen, det er alt. Men fra ingen lister til to lister på én kveld - det er ganske bra til meg å være.

Bihulene er akkurat like ille ennå, så jeg skal hive innpå mer Ibux, se litt "Fringe" og køye.

 

Onsdag 27. januar   -   kl. 16:10 002

Forbanna bihuler!

Oh happy day...

Våkna med akutt bihulebetennelse kl. 7, lessa innpå med Ibux og la meg igjen. Selvfølgelig tom for Rinexin og måtte bestille. Kreka meg ut av senga rundt kl. 13 og er nesten oppegående nå, etter et halvt brett Ibux og masse nesespray. Glad jeg har en jobb der jeg kan sitte rolig og bare se rett fram hele tiden. Hvis nå bare hodet kunne fungere skikkelig ville det faktisk ikke vært så ille. Men det er seriøst, grusomt irriterende når jeg skal ha det sånn omtrent hver eneste måned.
Ett år igjen til ny utredning for bihulene, og i mellomtiden er jeg omtrent blitt immun mot penicillin. Jippi lissom!  Jeg har slutta å ringe legen når kronisk bihulebetennelse går over til akutt, mye verre bihulebetennelse.

Eirik er PC-løs. AC-adapteret har tatt kveld, og jeg har bestilt et nytt (900,- kroner!!!), men det tar vel noen dager før det kommer. I mellomtiden får han skrive på papir (krise!) og Michael får klare seg uten Asda Story så lenge (enda mer krise). Jeg vil ikke ha det inn på mine maskiner.

Pappa var innom med fersk fisk i dag. Jeg gleder meg til middag.

 

Mandag 26. januar   -   kl. 14:10 001

Nytt år!

(...og jeg er fremdeles treg)

Da er allerede den første måneden av 2009 snart over, og jeg syns så langt den har vært veldig lik 2008. Ingen radikale endringer i huset her i hvertfall. Litt mer granbar på gulvet kanskje...

Jeg har gjenoppdaget TV-serier. Det siste halvannet året har jeg omtrent ikke sett på TV i det hele tatt. Det gjør jeg for så vidt ikke nå heller, men jeg er i hvertfall hekta på en del TV-serier igjen. Jeg mekker en liste senere, om jeg får ånden over meg. Den som ødelegger nattesøvnen min for tiden heter "Fringe", og er så ubeskrivelig dårlig at jeg fatter ikke hvorfor jeg ser den i det hele tatt. Idéen er god nok, men det er så mye huller og selvmotsigelser i hver episode at jeg blir bare sittende og måpe av og til. Helt grei som tanketom underholdning likevel, og den minner litt om X-files, som jeg savner. Jeg er også helt hekta på "the Mentalist". Den oppdaget jeg tilfeldig på TV3, og har nå fått sett 13 episoder. Jeg digger humoren i den serien, og hovedpersonen minner ganske mye om noen jeg kjenner.

Anyway... Hvor ble det av vinteren? Ungene fikk rattkjelker, spark og ski i julegave (utendørsaktiviteter er fint, sant?) og *poff* så var snøen borte. Hallo!?! Det er januar. Det burde være masse snø, og digre brøyteskavler så langt øyet kan se! Men, neida... her er det barmark, issvuller og bare mørkt og kaldt. *sukk*

Det kommunale bassenget er forresten åpent igjen. Gledelig overraskelse, jeg hadde ikke regnet med at det ville være åpent i vinter. Jeg er satt opp på to badevakter og satser på å få dyppa meg begge gangene. Antar det blir et par ekstra-turer også for ungenes skyld.

 


Faron © 2008-2012